ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

‘’Δύο σε ένα’’ προγράμματα για ανέργους

09:04 - 12 Απρ 2010 | Οικονομία
Προγράμματα ύψους 400 εκατ. ευρώ, όπου θα περιλαμβάνουν και εξειδίκευση και απασχόληση θα ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το κόστος θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους που ‘’περιμένουν’’ τα τελευταία 3,5 χρόνια να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα για ανέργους, οπότε το υπουργείο πρέπει να ενισχύσει την απορροφητικότητα των κονδυλίων μέσα σε 2-3 μήνες.

Όπως ανακοίνωσαν υπουργείο και ΟΑΕΔ κατά την παρουσίαση των τεσσάρων προγραμμάτων για τους ανέργους, αυτή την ώρα βρίσκονται σε φάση οριστικού σχεδιασμού και εξειδίκευσης δύο τύπου παρεμβάσεις, με στόχο την ανάσχεση απολύσεων και διατήρηση θέσεων εργασίας μέσω ΕΣΠΑ, σε συνεργασία του ΟΑΕΔ με την Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ και την Κομισιόν.

Στην πράξη, οι άνεργοι δικαιούχοι θα συμμετέχουν και σε προγράμματα εξειδίκευσης και μετά θα έχουν εξασφαλισμένη θέση απασχόλησης σε συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τα προγράμματα, πάντως θα τεθούν σε ισχύ το 2011.

Από εθνικούς πόρους τα stage

Στα 700 εκατ. ευρώ σε απολύτως εθνικούς πόρους έφτασε το συνολικό κόστος των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο τα τελευταία πέντε χρόνια (μέχρι και του χρόνου που λήγουν τα τελευταία). Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Η. Κικίλια, αν είχαν αξιοποιηθεί το μοντέλο ΕΣΠΑ, με μια συνεισφορά κοινοτικών πόρων της τάξης του 25% τα προγράμματα θα μπορούσαν να έχουν ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ. 

Φωτεινή Πούλη
[email protected]

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 12 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.