ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: "Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή το μηχανισμό"

20:23 - 13 Απρ 2010 | Οικονομία
Μέρκελ: "Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή το μηχανισμό"
Η επιτυχής έκδοση εντόκων γραμματίων από την Ελλάδα έδειξε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές η Γερμανίδα Καγκελάριος προσπάθησε να διασκεδάσει το αρνητικό κλίμα και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της Γερμανίας μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών του μηχανισμού βοήθειας της ΕΕ, με αυτή της τη δήλωση. Η Μέρκελ αντιμετωπίζει στις 9 Μαΐου τοπικές εκλογές το αποτέλεσμα των οποίων είναι πολύ κρίσιμο crash test για την μέχρι τώρα αποδοχή των πολιτικών της.

Αρνητική ήταν η αντίδραση των Σοσιαλδημοκρατών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικών Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του προς τους Financial Times Deutschland εκτιμά ότι η Γερμανία θα πληρώσει ακριβά αυτή την υπόθεση, προβλέποντας ότι και το Βερολίνο θα κληθεί μελλοντικά να πληρώσει υψηλότερα επιτόκια για τον δανεισμό του.

Πλήρη ενημέρωση της βουλής για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ζητεί μέσω της ίδιας εφημερίδας ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Όττο Φρίκε. Ο λόγος είναι πληροφορίες της εφημερίδας ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να βοηθήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες την Ελλάδα μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο για δημοσιονομικά θέματα, Νόρμπερτ Μπάρτλε στηρίζουν την απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών. «Εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά βοήθεια», λέει σε σημερινή του συνέντευξη προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν η Ελλάδα οδηγούνταν σε χρεοκοπία». Το επιτόκιο της τάξης του 5 %, όπως λέει, θα αποφέρει μάλιστα κέρδη στη Γερμανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:00 - 13 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.