ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, λένε fund managers - Πουλήστε γερμανικό χρέος

10:25 - 19 Απρ 2010 | Οικονομία
Σε υποβάθμιση των γερμανικών ομολόγων ως επενδυτική επιλογή οδηγεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις μεγάλων διαχειριστών κεφαλαίων, η ειλημμένη απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Α. Μέρκελ να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, προκειμένου η τελευταία να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τους fund managers, οι κινήσεις της Μέρκελ «καθιστούν τα bunds χαμένο στοίχημα» μετά τις καλές αποδόσεις που είχαν τους τελευταίους 18 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις των γερμανικών δεκαετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 0,24% σε σχέση με ομόλογα άλλων χωρών ίδιας διάρκειας από τις 5 Απριλίου και το μεγαλύτερο fund παγκοσμίως, η BlackRock, τόνισε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να αγοράζει γερμανικό χρέος, εν μέσω μιας κατάστασης που θεωρεί εν γένει ευρωπαϊκή κρίση.

Τα αμερικανικά ομόλογα σε σχέση με τα γερμανικά προτιμά και η Ignis Asset Management, η οποία θεωρεί ότι τα bunds δεν θα έχουν καλές αποδόσεις μετά την ανακοίνωση του πακέτου βοήθειας της Ελλάδας. «Το ράλι των bund τελείωσε. Η Ελλάδα εντέλει πρέπει να χρεοκοπήσει και οι αποδόσεις των ομολόγων θα πρέπει να αυξηθούν καθώς η Γερμανία θα χρηματοδοτεί το ελληνικό πακέτο διάσωσης για τα επόμενα 2-3 χρόνια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.