ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Prodi:"H έλλειψη αλληλεγγύης από EE έφερε την πτώση των ελληνικών ομολόγων"

12:51 - 21 Απρ 2010 | Οικονομία
Η έλλειψη αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που έχει προκαλέσει την ραγδαία πτώση στα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Romano Prodi.

Αναλυτικά, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, αναφέρει ότι οι πιέσεις στα ομόλογα είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας των χωρών της ΕΕ να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας «την έλλειψη αλληλεγύης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» εν μέσω της πιο σοβαρής πρόκλησης σοβαρότερης πρόκλησης που αντιμετώπισε το ευρώ στην 11χρονη ιστορία του, δήλωσε ότι οι εβδομάδες αντικρουόμενων απόψεων από την ΕΕ και τη Γερμανία έχουν φέρει την Ελλάδα σε χειρότερη δημοσιονομική κατάσταση.

«Εάν συνεχίσεις να το συζητάς για εβδομάδες επί εβδομάδων και δίνεις το μήνυμα ότι δεν υπάρχει συμφωνία, ασφαλώς και η διάσωση της ελληνικής οικονομίας, η ‘διόρθωση’ του ελληνικού προϋπολογισμού θα είναι όλο και πιο δύσκολη, για τον απλό λόγο ότι το επιτόκιο θα είναι υψηλότερο, όπως συμβαίνει τώρα», επισήμανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν εντοπίζει κίνδυνο παύσης πληρωμών, προσθέτοντας ότι «είμαι ακόμα βέβαιος ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί. Η Ελλάδα είναι το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Η Ελλάδα δεν είναι μεγάλη ποσότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.