ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΑΑ: Αύξηση 10,4% στην επιβατική κίνηση του α΄τριμήνου

15:09 - 04 Μαϊ 2010 | Οικονομία
Αύξηση 10,4% κατέγραψε η επιβατική κίνηση η Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρώτο τρίμηνο του 2010, παρά την κρίση στον τομέα των αερομεταφορών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, οι επιβάτες διαμορφώθηκαν στα 3,17 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ οι πτήσεις έφτασαν τις 44.600, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,2%.

Το Αεροδρόμιο της Αθήνας κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε ό, τι αφορά τις πτήσεις (ευρωπαϊκός μέσος όρος -2,6%) και τη δεύτερη σε ό,τι αφορά την αύξηση επιβατών (ευρωπαϊκός μέσος όρος στο +3%).

Αναφορικά με τις δύο αγορές, εσωτερικού και εξωτερικού, αυτές εμφάνισαν ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στο πρώτο τρίμηνο, με +13% και +9% αντίστοιχα, με την ανακοίνωση της συγχώνευσης Aegean Airlines και Olympic Air να μην έχει ακόμη επηρεάσει σημαντικά την κίνηση του αεροδρομίου.

Ο Ιανουάριος με +18,8%, ήταν ο μήνας με τα υψηλότερα μεγέθη για την αγορά εσωτερικού, ενώ ο Μάρτιος, με +12,3%, ήταν ο μήνας αιχμής για την κίνηση του εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν προς/από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η αύξηση κατά +5,2% οφείλεται κυρίως στη σημαντική άνοδο των πτήσεων εσωτερικού (+10,1%), με τις διεθνείς πτήσεις να παραμένουν στα περσινά επίπεδα (+0,6%).

Οι περισσότερες διεθνείς γεωγραφικές αγορές σημείωσαν άνοδο της επιβατικής κίνησης. Ξεχωρίζει η αγορά της Μέσης Ανατολής με αύξηση 19% και ακολουθούν οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης (+10,3%), της Ανατολικής Ευρώπης (+9,6%) και της Ασίας (+6,5%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.