ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μεταφερθεί στην ΠΓΔΜ

21:00 - 05 Μαϊ 2010 | Οικονομία
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην ΠΓΔΜ, Ουέσλι Μακ Γκρου, δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μεταφερθεί στην ΠΓΔΜ και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας αυτής.

Ο κ. Μακ Γκρου συμπλήρωσε ότι οι τράπεζες στην ΠΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών ελληνικών τραπεζών στην ΠΓΔΜ, διαθέτουν την κατάλληλη ρευστότητα και ως εκ τούτου δεν αναμένονται τριγμοί στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ίσως υπάρξουν μόνον κάποιες επιπτώσεις στις εμπορικές συναλλαγές της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ, Πέταρ Γκόσεφ, υποστήριξε επίσης ότι οι τράπεζες στη χώρα είναι ασφαλείς καθώς δεν είναι εκτεθειμένες σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

Ο κ. Γκόσεφ πρόσθεσε ότι οι ελληνικές τράπεζες στην ΠΓΔΜ είναι φερέγγυες και δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, λειτουργώντας στο πλαίσιο που προβλέπεται από την Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ.

Στην ΠΓΔΜ λειτουργούν δύο ελληνικές τράπεζες: Η «Στοπάνσκα Μπάνκα»-εξαγοράστηκε το 1999 από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας- η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη τράπεζα στην ΠΓΔΜ τόσο σε ενεργητικό όσο και σε αριθμό υποκαταστημάτων και η «Alpha Bank» η οποία θεωρείται τράπεζα μεσαίου μεγέθους στην ΠΓΔΜ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.