ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20: Επαρκή τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης

09:48 - 04 Ιουν 2010 | Οικονομία
Τη στήριξή τους στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη παρέχουν οι υπουργοί οικονομικών της ομάδας G20 και οι κεντρικοί τραπεζίτες, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου Νοτιοκορεάτη αξιωματούχου.

Μιλώντας ενόψει της διήμερης συνόδου του G20, που θα γίνει στη Νότια Κορέα, παρουσία εκπροσώπων των ανεπτυγμένων και των ταχύτερα αναπτυσσόμενων χωρών, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος φρόντισε να επισημάνει ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται νέες συμφωνίες ή πρωτοβουλίες για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, που πλήττεται από τις ανησυχίες για την κρίση με τα χρέη στην Ευρωζώνη.

"Αναφορικά με την τρέχουσα κρίση, το G20 είναι πολύ προσεκτικό ως προς τις εξελίξεις και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει η ΕΕ και το ΔΝΤ για να διορθώσουν το πρόβλημα", είπε ο Σακόνγκ Ιλ, επικεφαλής της προεδρικής επιτροπής για το G20.

Εξάλλου ο Γιούσεφ Μπούτρος-Γάλι, υπουργός οικονομικών της Αιγύπτου, ο οποίος είναι και επικεφαλής της επιτροπής χάραξης πολιτικής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν ξεπεραστεί και εξακολουθεί να υπάρχει ένα ερωτηματικό για τη δυνατότητα της χώρας να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που αξιώνουν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, προειδοποίησε ότι μετά τη βοήθεια που έδωσε για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, το ΔΝΤ χρειάζεται σημαντική αύξηση των εσόδων του.

Ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, μιλώντας ενόψει του ταξιδιού στη Νότια Κορέα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διεθνής οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη. "Έχουμε μία μέτρια, αλλά αρκετά στέρεη ανάκαμψη", δήλωσε ο Γκάιτνερ στο CNBC. "Η διεθνής οικονομία μπήκε σε αυτή την περίοδο των ανησυχιών για την Ευρώπη με κεκτημένη ταχύτητα και ισχυρότερη ανάπτυξη από αυτή που πολλοί περίμεναν και είμαστε σε ισχυρότερη θέση για να την ξεπεράσουμε", δήλωσε ο Γκάιτνερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.