ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν ανησυχεί η Citigroup από την πορεία του ελλείμματος τον Ιούλιο

10:29 - 11 Αυγ 2010 | Οικονομία
Την ώρα που τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Ιουλίου δημιούργησαν προβληματισμό και προκάλεσαν ακόμα και σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο οίκος Citigroup έρχεται και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης λέγοντας πως ακόμα και αν οι επόμενοι μήνες δεν δείξουν βελτίωση έναντι των περσινών, το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 15 δισ. ευρώ περίπου και θα είναι καλύτερο έναντι του στόχου.

Πιο αναλυτικά χθεσινή του έκθεση σημειώνει πως επειδή ήταν εντυπωσιακή η βελτίωση του ελλείμματος στο δεύτερο τρίμηνο έναντι του αντίστοιχου περσινού η υστέρηση που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο της φαίνεται φυσιολογική. Ο οίκος με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος και δείχνουν σημαντική μείωση του ταμειακού ελλείμματος στο επτάμηνο αναφέρει πως η προθεσμία που είχε για το τέλος Ιουνίου να πετύχει τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα της τρόικας, η Κυβέρνηση, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιες αναβολές πληρωμών των Ιούλιο, προκειμένου τα στοιχεία του Ιουνίου να φανούν ιδιαιτέρως καλά. 

Ο οίκος πιστεύει πως αν τους επόμενους μήνες του έτους το έλλειμμα κινηθεί στα περσινά επίπεδα χωρίς να υπάρξει κάποια άλλη βελτίωση, στο τέλος του έτους το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί γύρω στα 15 δισ. ευρώ σημαντικά καλύτερα από το στόχο. Σημειώνεται πως ο στόχος είναι στα 18,69 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:17 - 11 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.