ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ξένοι επιμένουν για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

09:07 - 01 Σεπ 2010 | Οικονομία
Αν και επικεντρώθηκαν στην εικόνα και τις προοπτικές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, δεν μπορούσαν να μην… πετάξουν το «καρφάκι» τους και για την ελληνική οικονομία. Ο λόγος για τους αναλυτές της Credit Suisse, που στην τελευταία έκθεσή τους μπορεί να αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, στέλνουν όμως… στα τάρταρα για μια ακόμη φορά την ελληνική οικονομία, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, απόδειξη ότι παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις συντονισμένες προσπάθειες ανάτασης της ελληνικής οικονομίας, οι ξένοι δεν φαίνεται να έχουν πειστεί.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι πιθανή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα» εκτιμούν οι αναλυτές του ελβετικού οίκου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η Credit Suisse, στην έκθεσή της, αναβάθμισε σε  overweight τον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης, βελτιώνοντας κατά πολύ τη σύσταση του η οποία βρισκόταν στο underweight από τις αρχές του Ιουλίου. Ανάμεσα στους λόγους της αναβάθμισης η Credit Suisse τοποθετεί την αποκλιμάκωση των μακροοικονομικών κινδύνων, τις πολύ φθηνές αποτιμήσεις και την κερδοφορία η οποία μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην εμπιστοσύνη των επενδυτών. .

«Η αγορά έχει γίνει υπερβολικά απαισιόδοξη για το μακροοικονομικό περιβάλλον και ο κίνδυνος ύφεσης double-dip έχει υπερεκτιμηθεί, όπως και ο κίνδυνος κρατικής χρεοκοπίας στην Ευρώπη», εκτιμά η Credit Suisse.

Προτιμώμενες για τον ελβετικό οίκο τράπεζες είναι η BNP Paribas, η Commerzbank, η Banco Santander, η HSBC Holdings και η UniCredit, για τις οποίες η Credit Suisse δίνει σύσταση «overweight».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:27 - 01 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.