ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική: Τα περισσότερα ραντεβού στο roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο

08:06 - 08 Σεπ 2010 | Οικονομία
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά αναμένεται να έχει το 5ο Roadshow που διοργανώνει το ελληνικό Χρηματιστήριο στο Λονδίνο. Το ενδιαφέρον εστιάζεται όχι τόσο στην απόδοση, την πορεία και το μέλλον των εισηγμένων, δεδομένου ότι η εικόνα του εξαμήνου ήταν δραματική με ζημιές της τάξης του... 1,5 δισ. ευρώ, όσο στο μέλλον και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Όπως πριν από δύο χρόνια είχαν δώσει το παρόν στην εκδήλωση κυβερνητικά στελέχη και κυρίως υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, έτσι και φέτος την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και θα «πουσάρουν» ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όπως ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Δ. Ζανιάς, ο οποίος θα έχει τετ α τετ με τους διαχειριστές των ξένων κεφαλαίων που θα συμμετάσχουν στο roadshow, που συνήθως πραγματοποιείται στα υπόγεια του διεθνούς οικονομικού δικτύου Bloomberg. Κι αν η διοίκηση του Χ.Α. θεωρείται απερχόμενη, παράγοντες της αγοράς που θα συμμετάσχουν στην ίδια εκδήλωση το επόμενο διήμερο, αναφέρουν ότι εκείνο που προέχει είναι η συντονισμένη προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση και η αποκατάσταση της εικόνας της στο εξωτερικό.

Το παρόν θα δώσουν 26 εισηγμένες, προερχόμενες από τη μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν κλειστεί περισσότερα από 800 ραντεβού (όταν πέρσι είχαν πραγματοποιηθεί περί τα 750) και θα συμμετάσχουν 120 funds (πέρσι 155), τα οποία διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια εκατ. ευρώ. Οι διαχειριστές που θα περάσουν από ακτινογραφία τις ελληνικές εισηγμένες αναμένεται ότι θα είναι πάνω από 200, όταν πέρσι ήταν περίπου 190. Εκείνο που μετράει όμως είναι η... ζήτηση, σχολιάζουν παράγοντες του Χρηματιστηρίου κι αυτό που πρέπει να δει κανείς είναι τα ραντεβού. Οι επαφές και οι απευθείας συζητήσεις με τους ξένους.    

Πάντως, ήταν σύνηθες φαινόμενο στα roadshows που συμμετείχαν μέχρι τώρα οι εταιρείες να δέχονται ερωτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Πάντως, πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι τα περισσότερα ραντεβού για φέτος έχει κλείσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Η ΕΤΕ αποτελεί τον πυλώνα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια και την Τουρκία. Το πως «απορροφά» η ΕΤΕ την κρίση και οι επιδιώξεις της μέσα από αυτή και στο μέλλον, είναι αυτό που απασχολεί Έλληνες και ξένους αναλυτές, σχολιάζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, ειδικά μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου.

Την πτήση για το Λονδίνο λοιπόν, για το roadshow της 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου θα πάρουν η διοικητική ομάδα της Alapis, Alpha Bank, Aγροτική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Eurobank, Eurobank Properties, Folli Follie, Φουρλής, Frigoglass, ΓΕΚ/Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Marfin Popular Bank, METKA, Μοtor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, Σιδενόρ, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 08 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.