ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους μεταφορείς- Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή

08:47 - 21 Σεπ 2010 | Οικονομία
Πεζοί θα συνεχίσουν σήμερα τον κύκλο των κινητοποιήσεών τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι, παράλληλα έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στα σημεία συγκέντρωσης στις εισόδους της Αθήνας και με άλλα φορτηγά, που έφτασαν τη νύχτα από την επαρχία και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά τα 1.000.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από την Ομόνοια πορεία διαμαρτυρίας, που θα καταλήξει σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, καθώς εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση, μέχρι αύριο, το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.

Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει, επίσης, για σήμερα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σε ό,τι αφορά στα μπλόκα, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία, η αστυνομία έχει πάρει σήμερα αυξημένα μέτρα, αλλά και σαφείς εντολές να μην επιτραπεί σε φορτηγά να μετακινηθούν προς την Αθήνα. Η κίνηση στις εθνικές οδούς γίνεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει μια σχετική δυσκολία, καθώς είναι ελεύθερη μόνο μία λωρίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται 4 εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι έχουν σαφείς εντολές να εφαρμόσουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που διαπιστώσουν διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων.

Πάντως, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και σχολιάζοντας τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεταφορείς στην κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, υπενθύμισε ότι μπορεί να αποσύρει τη διάταξη για τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής των τριών ετών και οι ρυθμίσεις να ισχύσουν από την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην περίοδο προσαρμογής και ότι νόμος θα εφαρμοστεί, για να μπει μια νέα τάξη πραγμάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.