ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύσημα στον ΟΠΕ από τον Γ. Αλογοσκούφη

18:58 - 15 Ιουν 2006 | Οικονομία
Τις επιδόσεις του ΟΠΕ, που αντανακλώνται στην πορεία των εξαγωγών, εξήρε ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης κατά την επίσκεψή του στον οργανισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο διάστημα έχει κάνει θαύματα.

Aναφέρθηκε επίσης στη σημαντική συμβολή του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών αλλά και στις προσπάθειες του υπουργείου για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 

Όπως είπε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης οι προσπάθειες για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών δεν περιορίζονται στα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και σε προϊόντα νέας τεχνολογίας, ενώ γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων στην Κίνα εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008 και της EXPO της Σαγκάης το 2010.

 

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί μάλιστα μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα και στόχος να πραγματοποιηθεί ως το Μάρτιο 2007 το αργότερο.

 

 

<b>Τεχνικός ο ρόλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό</b>

 

Ερωτηθείς σχετικά με το ρόλο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, τη σύσταση της οποίας πρότεινε χθες στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι θα είναι τεχνικός και συγκεκριμένα θα εστιασθεί στη σύνταξη έκθεσης, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση δεδομένων προκειμένου να πραγματοποιηθεί με οργανωμένο τρόπο ο πολιτικός διάλογος, ο οποίος, όπως τόνισε γίνεται στη Βουλή και συνεχίζεται.

 

Ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες μαζί με τον κ. Τσιτουρίδη, θα έχει επαφές και με τους κοινωνικούς φορείς, τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και άλλους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.