ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτηση στις αρχές των ΗΠΑ για ομόλογα "διασποράς" υποβάλλει η Ελλάδα

18:46 - 09 Μαρ 2011 | Οικονομία
Προπαρασκευαστική αίτηση στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διαθέσει τα επονομαζόμενα "ομόλογα διασποράς", είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Τα συγκεκριμένα ομόλογα εντάσσονται στα σχέδια της κυβέρνησης για σταδιακή επιστροφή του ελληνικού δημοσίου στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

"Καταθέσαμε αίτηση στην SEC χθες το βράδυ, το όριο του προγράμματος είναι 3 δις δολάρια (2,15 δις ευρώ) και περιμένουμε την έγκριση", είπε στο Reuters ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο Χριστοδούλου είπε ότι υπάρχουν ανάλογα σχέδια και για διάθεση ομολόγων στους ομογενείς της Αυστραλίας. Ωστόσο, δεν έχει κατατεθεί εκεί ακόμη η αντίστοιχη αίτηση.

Η έγκριση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να διαθέσει τα εν λόγω ομόλογα όποτε αποφασίσουν οι αρχές. Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ούτε ο ακριβής χρόνος της διάθεσης, ούτε οι λήξεις των ομολόγων.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να επιστρέψει στις αγορές κάποια στιγμή φέτος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται μάλλον απίθανο καθώς τα spreads των ελληνικών ομολόγων έχουν ανέλθει και πάλι κοντά στα επίπεδα που βρίσκονται στο αποκορύφωμα της κρίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:08 - 09 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.