ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για ελληνική επιτυχία στις Βρυξέλλες κάνει λόγο ο αυστριακός Τύπος

18:28 - 14 Μαρ 2011 | Οικονομία
Για θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, αλλά και για μεγάλη επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κάνει λόγο στα σχετικά δημοσιεύματά του ο αυστριακός Τύπος.
Αναφερόμενη στους "βελτιωμένους όρους για την αποπληρωμή του ελληνικού δανείου", που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες των 17 χωρών της Ευρωζώνης, η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Κουρίρ τονίζει στο δημοσίευμά της με τίτλο "Επεκτείνεται ο μηχανισμός στήριξης", ότι πρόκειται για "μεγάλη επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου".
Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι στην απόφαση προβλέπεται μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρηρωμής του δανείου από πέντε σε επτάμιση χρόνια καθώς και μια μείωση του επιτοκίου από 5% σε 4%, κάτι που αποτελεί "ανταμοιβή για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση".
Επισήμανση για "θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις" της Συνόδου Κορυφής και για το γεγονός ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, κάνει στη σχετική ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η εφημερίδα Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν.
Στο σχετικό δημοσίευμα στη Ντι Πρέσε με τίτλο "Νέος μηχανισμός διάσωσης του Ευρώ με 440 αντί 250 δισεκατομμύρια Ευρώ", επισημαίνεται πως στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε μείωση των επιτοκίων μόνον για την Ελλάδα και όχι για την Ιρλανδία και γίνεται λόγος για "βελτιωμένους όρους δανειοδότησης που πέτυχε η Ελλάδα" για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ.
Αναφερόμενη στην επέκταση του Μηχανισμού Στήριξης η εφημερίδα επισημαίνει πως αυτή θα σημάνει για την Αυστρία το διπλασιασμό του ποσού συμμετοχής της χώρας από τα 12,5 δισεκατομμύρια σε 25 δισεκατομμύρια Ευρώ, και την εξέλιξη αυτή προβάλουν αντίστοιχα στα σχετικά δημοσιεύματά τους, οι εφημερίδες Ντερ Στάνταρντ, Έστεραϊχ και η οικονομική Βίρτσαφτσμπλατ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.