ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Λουκέτα" και συγχωνεύσεις και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

09:28 - 28 Μαρ 2011 | Οικονομία
«Λουκέτο» σε περίπου 60 τμήματα περιφερειακών ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης αναμένεται να βάλει το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας τον «Καλλικράτη» και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στα σχέδια του υπουργείου είναι να καταργηθούν περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ, να συγχωνευτούν ΑΕΙ-ΤΕΙ, να προσαρτηθούν σχολές ή τμήματα σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου, να συγχωνευτούν ολόκληρες σχολές διαφορετικών πανεπιστήμιων και τεχνολογικών ιδρυμάτων και να συμπτυχθούν τμήματα ίδιων ή διαφορετικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».
Ψηλά στον κατάλογο των υπό κατάργηση τμημάτων αναμένεται ότι θα είναι περίπου 60 τμήματα περιφερειακών ΤΕΙ, τα οποία έχουν πολύ χαμηλή ζήτηση και μικρό αριθμό αποφοίτων.
Σε κίνδυνο βρίσκονται τμήματα που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό και τον γεωτεχνικό κλάδο, ενώ μελετάται και το ενδεχόμενο συγχώνευσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με μεγάλη διασπορά τμημάτων και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικού αντικειμένου, όπως τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.
Στόχος του νέου χωροταξικού σχεδιασμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι στο τέλος του 2012 να έχουν ολοκληρωθεί οι συγχωνεύσεις στα τμήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:31 - 28 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.