ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιρλανδία: Ικανοποιημένοι Δ.Ν.Τ. -Ε.Ε. από την πορεία του προγράμματος διάσωσης

16:38 - 15 Απρ 2011 | Οικονομία
Το προγράμματος δανεισμού ύψους 85 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δρομολογηθεί, τονίζουν, σε έρευνα που δημοσιεύουν μετά από την 10ήμερη επιθεώρηση των δημόσιων οικονομικών του Δουβλίνου, οι διεθνείς οργανισμοί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ στην έκθεσή τους υπογραμμίζουν ότι "η Ιρλανδία επιτελεί σημαντικές προόδους όσον αφορά την χειρότερη οικονομική κρίση στη νεώτερη ιστορία της".
Στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι η εφαρμογή του προγράμματος έχει καθορισθεί, παρά την περίοδο της πολιτικής αλλαγής και της αβεβαιότητας στο εξωτερικό περιβάλλον.
Ωστόσο μία επισήμανση των προβλημάτων, που καλείται να αντιμετωπίσει το Δουβλίνο είναι το γεγονός ότι η δημοσίευση της έκθεσης συνέπεσε με τη σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από τον Οίκο Moody’s. Μολαταύτα, η ομάδα των διεθνών οργανισμών θεωρεί πως οι μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα που ανακοίνωσε προ μηνός η νέα κυβέρνηση αποτελεί «ένα τεράστιο βήμα προόδου για την εξυγίανση του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος». Η ομάδα του μηχανισμού διάσωσης αναμένει πως μετά την υποχώρηση κατά 1% μέσα στο 2010 της ανάπτυξης, η Ιρλανδίας θα ξαναβρεθεί από το 2011 σε ανιούσα αναπτυξιακή τροχιά χάρη στην αύξηση των εξαγωγών. Η εξέλιξη τούτη θα βοηθήσει να ανακοπεί η μείωση της εσωτερικής ζήτησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.