ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο

12:56 - 19 Απρ 2011 | Οικονομία
Η Ελλάδα μπορεί να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά της χωρίς αναδιάρθρωση, όπως δείχνει η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας κ. Νουτ Βέλινκ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Financial Times Deutschland.

"Λέμε ότι είναι δυνατό να εξυγιανθούν τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους και η ελληνική οικονομία να τεθεί και πάλι σε τροχιά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέλινκ.
Ο κ. Βέλινκ υποθέτει ότι η άγνοια είναι ένας βασικός λόγος των απαιτήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Παράλληλα, βλέπει και λόγους ηθικής, για τους οποίους χώρες, όπως η Ελλάδα, πρέπει να εμμείνουν στα προγράμματα λιτότητας και εξυγίανσης. "Αυτές οι χώρες έκαναν λάθη στο παρελθόν. Οφείλουν στον εαυτό τους να λύσουν τώρα τα δικά τους προβλήματα", τόνισε.
Επίσης, ο κ. Βέλινκ τόνισε ότι η ΕΚΤ πρέπει να είναι σε υψηλή επιφυλακή, ώστε να αποφύγει να είναι πίσω από τις εξελίξεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι περιμένει σύντομα και νέα αύξηση του βασικού επιτοκίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 19 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.