ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου και Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

20:34 - 04 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, προχώρησαν την Τρίτη ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Χ. Αγραπίδης και οπρόεδρος του συλλόγου κ. Β. Κορκίδης.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την προώθηση των παρακάτω δράσεων:

- η εγκαθίδρυση Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων στο πρώην Αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ.

- η εφαρμογή πιλοτικού συστήματος ελεγχόμενης περιορισμένης στάθμευσης, στους εξής εμπορικούς δρόμους του Πειραιά: Τσαμαδού, Κολοκοτρώνη, Νοταρά, Φίλωνος, Πλάτωνος, 2ας Μεραρχίας, Μπουμπουλίνας και Καραολή Δημητρίου, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, για την άμεση λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ της 34ου Συντάγματος Πεζικού και μέχρι την δημιουργία των υπολοίπων προκαθορισμένων σταθμών αυτοκινήτων.

- Η χορήγηση ειδικής άδειας φορτοεκφόρτωσης στις επιχειρήσεις της βιομηχανικής ζώνης και ειδικής σήμανσης στα πλαίσια των όρων χρήσεων γης.

- η συνεργασία της ΕΣΠ με τη Δημοτική Αστυνομία για την αυστηρή εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, για την πάταξη του παράνομου στάσιμου και πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου, για την επιτήρηση του αριθμού των νόμιμων αδειών και για εγγυήσεις περί αστυνόμευσης του συνόλου της Κυριακάτικης αγοράς.

- η δημιουργία Κέντρου Τουριστικής Προβολής της πόλης και Γραφείου Ενημέρωσης Καταναλωτή, σε συνεργασία με ΥΠ.ΑΝ. και ΕΣΠ.

- η αναγνώριση του θεσμικού ρόλου, της δράσης, της ιστορίας και της προσφοράς του Εμπορικού Συλλόγου στα πειραϊκά δρώμενα.

- η αναγνώριση του συμβουλευτικού ρόλου του Ατυπου Συμβουλίου Πόλης και ανάπτυξη συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με αυτό.

- η υπογειοποίηση των γραμμών ΗΣΑΠ από Ν. Φάληρο προς Πειραιά.

- η υλοποίηση του έργου επέκτασης του τραμ στον Πειραιά

- η αναθεώρηση οικονομικής πολιτικής του Δήμου, ως προς τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι εμπορικές, βιομηχανικές επιχειρήσεις της πόλης.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.