ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούργκεν Σταρκ: "Μια αναδιάρθρωση δεν αποτελεί λύση"

11:33 - 10 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Η βοήθεια προς την Ελλάδα "δεν είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο" δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ την Τρίτη, συμπληρώνοντας ότι η χώρα "δεν είναι αφερέγγυα", σε συνέντευξή του στο δίκτυο της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

"Δεν θεωρώ (τη βοήθεια προς την Ελλάδα) σαν πηγάδι χωρίς πάτο. Αλλά πιστεύω ότι θέσαμε εδώ και έναν χρόνο, μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να εφαρμοσθεί...
Η Ελλάδα έχει υψηλό χρέος, αλλά δεν είναι αφερέγγυα", δήλωσε ο Γιούργκεν Σταρκ, προσθέτοντας ότι μία αναδιάρθρωση (του χρέους) δεν αποτελεί λύση.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάτοχος ελληνικών κρατικών ομολόγων, αρνείται κατηγορηματικά να κάνει λόγο για αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσιονομικού χρέους, καθώς την θεωρεί αρνητικό μήνυμα προς τις αγορές .
Οι αγορές εμφανίζονται ήδη πεπεισμένες ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να επιλύσει τα προβλήματά της αρκούμενη σε μία επείγουσα βοήθεια ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε πριν από έναν χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.