ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παροχή κινήτρων με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου εργασίας εξετάζει η κυβέρνηση

17:03 - 05 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Κανείς από τους ασφαλισμένους που δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση δεν πρόκειται να χάσει το δικαίωμά του, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, μετά από συνάντηση με τον Γιώργο Αλογοσκούφη.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει αύξηση του ορίου ηλικίας και του χρόνου συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο υπουργός Απασχόλησης διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καλλιεργήσει κλίμα εργασιακής ασφάλειας.

«Όσοι το επιθυμούν», τόνισε, «ασφαλώς και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, εφόσον έχουν το δικαίωμα αυτό. Ωστόσο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον με τη θέσπιση κινήτρων, ώστε οι εργαζόμενοι να επιλέγουν την παραμονή στην εργασία τους».

Για τις περιπτώσεις αυτές οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης παρέπεμψαν στην περίπτωση των απολυμένων στις βιομηχανίες του Νομού Νάουσας, για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή μέτρων στήριξης.

Αναφερόμενος στο «μοντέλο της Νάουσας» ο κ. Τσιτουρίδης είπε ότι το οικονομικό βοήθημα χορηγείται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς ο στόχος είναι οι άνεργοι να επιστρέψουν σε θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα υπογραφεί η απόφαση για την ενεργοποίηση της Επιτροπής που θα είναι αρμόδια να αποτυπώσει τις προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος, με στόχο τη διεξαγωγή του διαλόγου για το Ασφαλιστικό.

Επίσης ανέφερε ότι εντός 15 ημερών θα συνέλθουν οι δυο διυπουργικές επιτροπές, η μία για τις ΔΕΚΟ και η άλλη για τις αποκρατικοποιήσεις, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της Εμπορικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.