ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερο χτύπημα μέσα σε μία εβδομάδα... Die Welt: Κομισιόν, ΔΝΤ και Γερμανία αποδέχονται εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

20:49 - 13 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Σε συμφωνία έχουν ήδη καταλήξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Γερμανία στο ότι η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει σε εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους της. Αυτά αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, επικαλούμενο πηγή από τη γερμανική κυβέρνηση.

Από τη μεριά της όμως, η γερμανική κυβέρνηση, δια εκπροσώπου της, απέρριψε τα σενάρια περί ειλημμένης απόφασης σχετικά με το εάν θα δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ή προωθηθεί η λύση της αναδιάρθρωσης χρέους, ενώ επισημάνθηκε με έντονο τρόπο ότι δε θα ληφθεί καμμία απόφαση πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους εκπροσώπους της Τρόικας. Η Die Welt όμως αναφέρει ότι τα μέχρι τώρα δείγματα από την αξιολόγηση φαίνεται ότι είναι αρνητικά για τη χώρα, καθώς δεν έχουν προωθηθεί τα μέτρα λιτότητας και το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο γεγονός ότι η ΕΚΤ εναντιώνεται στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ακόμη και αν η Γερμανία, το ΔΝΤ και η Κομισιόν στηρίξουν αυτήν την προοπτική. Στο πλευρό της ΕΚΤ δεν αποκλείεται να ταχθεί και η Γαλλία, καθώς οι τράπεζες της έχουν σημαντική έκθεση στο ελληνικό χρέος, όπως άλλωστε και οι γερμανικές.

Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει στο ότι χτες το βράδυ η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, είχε έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου, χωρίς να γνωστοποιηθεί τι συζητήθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.