ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερις δέσμες για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

21:30 - 16 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Συγκεκριμένες δέσμες μέτρων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ανακοίνωσε προ ολίγου ο κ. πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε:

1) την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ.

2) καθημερινές περιπολίες πεζών και εποχούμενων τμημάτων των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

3) Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

4) Επιχειρήσεις αστυνομικών ομάδων (επιχειρήσεις «σκούπα») κάθε εβδομάδα

Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών μονάδων υποκατάστασης για χρήστες ναρκωτικών, τη μείωση των αντικειμενικών αξιών για κατοικίες σε Μεταξουργείο και Κεραμικό, τη χορήγηση κινήτρων για νέα ζευγάρια που θέλουν να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας και τη μετατροπή παλιών ξενοδοχείων σε ξενώνες

Τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος.

Στην εισήγησή του κ. Παπανδρέου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται αλλά όπως τόνισε αυτό δεν είναι αρκεί. «Η παρέμβασή μας δεν αφορά απλά το να εγγυηθούμε την ασφάλεια, αλλά και για να ξαναβρεί η πόλη την ψυχή της» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η παρακμή και τα συσσωρευμένα προβλήματα στο κέντρο έχουν τη ρίζα τους στις δεκαετίες του 60 και του 70.

«Συχνά αντιμετωπίζουμε απλουστευτικά τα προβλήματα και περιοριζόμαστε σε ένα θέμα, στη συγκέντρωση μεταναστών» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε το πρόβλημα είναι ευρύτερα κοινωνικό και απαιτεί πολιτική λύση. Επίσης ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι από το 2004 και μετά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και τα αποτελέσματα είναι ορατά σήμερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.