ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Η εφαρμογή του μνημονίου είναι μονόδρομος

20:07 - 24 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Η εφαρμογή του μνημονίου είναι μονόδρομος, εάν η χώρα επιθυμεί να ξανακερδίσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των αγορών, επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας, σε εκδήλωση με θέμα "Οικονομία 2011+" που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας και ομιλητές ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης και ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Παπαθανασίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ακόμα και μετά το τέλος της κρίσης, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, τονίζοντας: "Στην Ελλάδα, από δω και μπρος, θα πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα". Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το εάν έχει εξαντληθεί η υπομονή των ευρωπαίων εταίρων μας, σημειώνοντας: "νομίζω ότι η υπομονή των ευρωπαίων δανειστών μας τελείωσε ανεπιστρεπτί, εύχομαι να κάνω λάθος".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.