ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: "Μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους"

12:09 - 25 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Ο επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker είπε την Τρίτη ότι μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους καθώς και ένα "νέο πρόγραμμα" αν η Ελλάδα πετύχει όλες τις μεταρρυθμίσεις και όλους τους δημοσιονομικούς στόχους.
"Αν ικανοποιηθούν όλοι αυτοί οι όροι, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια αναμόρφωση  (reprofiling), που σημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει επιμήκυνση της περιόδου  αποπληρωμής των δανείων", δήλωσε ο Juncker στη Χάγη, όπου συναντήθηκε με τον  Ολλανδό και τον Βέλγο πρωθυπουργό.

Οι επιλογές της Ευρώπης για να αποφευχθεί η χρεωκοπία της Ελλάδας περιορίζονται  μετά την προειδοποίηση της ΕΚΤ και των οίκων αξιολόγησης για τις συνέπειες ακόμη και μίας  εθελοντικής αναδιάρθρωσης χρέους.

"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση που  έδωσαν οι χώρες στην Ελλάδα και θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά, αν ικανοποιούνται  όλοι οι όροι, κατά πόσο θα προχωρήσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα",  συμπλήρωσε ο Juncker.
Δεν έδωσε, ωστόσο, λεπτομέρειες για το τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό το νέο πρόγραμμα.

"Πρέπει να αποφασίσουμε με το ΔΝΤ αν μπορεί να γίνει η εκταμίευση της πέμπτης δόσης  στα τέλη Ιουνίου -- ναι ή όχι. Το ΔΝΤ ζητά οικονομικές εγγυήσεις τους επόμενους 12 μήνες".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.