ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) ΥΠΟΙΚ: "Εκτός πραγματικότητας οι εκτιμήσεις για περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 40%"

13:25 - 14 Ιουν 2011 | Οικονομία
(upd) Οι εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ για περικοπές της τάξεως του 40% στους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων στερούνται επαφής με την πραγματικότητα. Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας σημερινό σχετικό δημοσίευμα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός στο πλαίσιο του Νέου Μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
Eιδικότερα, η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

"Πληροφορίες που έχουν δει σήμερα το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για οριζόντιες περικοπές αποδοχών έως 40% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου, αναφέροντας ως πηγή εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός στο πλαίσιο του Νέου Μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και ότι αντίστοιχες εκτιμήσεις στερούνται επαφής με την πραγματικότητα. Ο σχεδιασμός του Νέου Μισθολογίου αφορά στην άρση αδικιών μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων που εκτελούν ίδιες εργασίες και διαθέτουν τα ίδια προσόντα, προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα στο Δημόσιο η αρχή της ίσης αμοιβής για δουλειά ίσης αξίας".

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", το νέο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί τον Ιούλιο προβλέπει την άρση της καταβολής επιδομάτων, καθώς και της αύξησης των μηνιαίων αποδοχών, ενώ τονίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν περικοπές της τάξεως 40% στις αποδοχές των Δημοσίων υπαλλήλων, με βάση τις εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", βασική αρχή του νέου µισθολογίου είναι πως υπάλληλοι µε τα ίδια προσόντα, που απασχολούνται σε αντίστοιχες θέσεις, θα λαµβάνουν ίσες αποδοχές ανεξάρτητα από τον φορέα όπου έχουν προσληφθεί. Στόχος είναι οι αµοιβές στο ∆ηµόσιο να εξοµοιωθούν σε ετήσια βάση µε τους µισθούς του ιδιωτικού τοµέα.

Καθηµερινές εξετάσεις θα δίνουν µε την καθιέρωση του νέου µισθολογίου περισσότεροι από 700.000 δηµόσιοι υπάλληλοι, καθώς θα καταργηθεί η αυτόµατη εξέλιξή τους στα µισθολογικά κλιµάκια ανά διετία και θα καθιερωθεί σύστηµα αξιολόγησης από τους προϊσταµένους προκειµένου να µπορέσουν να αλλάξουν κλιµάκιο, τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Μεταξύ των διατάξεων που προωθούν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονοµικών είναι επίσης ο περιορισµός των µισθολογικών κλιµακίων από 18 που ανέρχονται σήµερα σε 6 ή 7, τα οποία θα έχουν τη µορφή βαθµών στα πρότυπα των αντιστοίχων για τους κοινοτικούς υπαλλήλους της Κοµισιόν.

Σύµφωνα µε πληροφορίες που επικαλούνται "Τα Νέα", εξετάζεται να καθιερωθούν διαφορετικοί ρυθµοί εξέλιξης ανάλογα µε την εκπαιδευτική κατηγορία των υπαλλήλων.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 14 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.