ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορύφωση των κινητοποιήσεων αύριο στην κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου - Ιδού το πρόγραμμα των συνδικάτων

20:43 - 14 Ιουν 2011 | Οικονομία
Μεγάλη θα είναι η συμμετοχή των συνδικάτων στην αυριανή 24ωρη απεργία ενάντια στις εξαγγελίες του νέου πακέτου μέτρων. Στην γενική απεργία θα συμμετάσχει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, όπως έχουν ανακοινώσει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ, κανονικά θα πραγματοποιηθούν, τελικά, οι πτήσεις, από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΣΥ, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μνημόνιο. Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης απεφάσισε τη συμμετοχή των πληρωμάτων όλων των κατηγοριών πλοίων στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική απεργία της ΓΣΕΕ, από ώρα 00.01 μέχρι 24.00 της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011. Ακινητοποιημένοι αναμένεται να παραμείνουν οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία

Τα λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους στις 8 το πρωί και θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τη λήξη του ωραρίου το βράδυ. Τα δρομολόγια των τρόλεϊ θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί και θα σταματήσουν στις 10 το βράδυ. Το τραμ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 6 το πρωί και οι συρμοί θα αποσυρθούν στο αμαξοστάσιο τα μεσάνυχτα. Το μετρό θα πραγματοποιεί κανονικά δρομολόγια, αλλά θα θα πηγαίνει μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΣΕ, οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.

Παράλληλα, οι Συνομοσπονδίες των Μικρομεσαίων, ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ, θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011. Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα είναι κλειστά από τις 12:00 έως και τις 15:00.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης. Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.

Επίσης, απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου ημέρα Πανευρωπαϊκής δράση

Τελευταία τροποποίηση στις 21:20 - 14 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.