ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώην οικονομολόγος ΔΝΤ: Με ελεγχόμενη αναδιάρθρωση οι συνέπειες θα είναι περιορισμένες"

11:13 - 15 Ιουν 2011 | Οικονομία
Και ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πιθανολογείται ότι θα παρατείνουν τις συζητήσεις τους για το ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης της Ελλάδας, καθώς η διαμάχη Βερολίνου - ΕΚΤ για τη συμμετοχή ή μη των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης ολοένα και εντείνεται, η σεναριολογία περί αναδιάρθρωσης και χρεοκοπίας παραμένει στο επίκεντρο.
Ο πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ Raghuram Rajan επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι εάν οι Ευρωπαίοι αφήσουν την αναδιάρθρωση να λάβει χώρα με ελεγχόμενο τρόπο, τότε οι συνέπειες από μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία εκτιμώνται περιοριοσμένες.

«Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της παρατεταμένη διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης είναι ότι πολλοί ιδιώτες έχουν μειώσει την έκθεσή τους στην Ελλάδα», σημείωσε ο Rajan, στο περιθώριο συνεδρίου στη Σιγκαπούρη.

«Ο βαθμός έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ελλάδα είναι πολύ πιο περιορισμένος σε σύγκριση με πριν από έξι μήνες ή ένα χρόνο, και συνεπώς το κόστος από ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία και αναδιάρθρωση μπορεί να απορροφηθεί από τον τραπεζικό κλάδο».

«Αν η αναδιάρθρωση συμβεί με τρόπο για τον οποίο οι τράπεζες και οι αγορές είναι προετοιμασμένες, ακόμη και όχι δημόσια, μπορεί να συγκρατηθεί'», υπογράμμισε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.