ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

12:31 - 21 Ιουν 2011 | Οικονομία
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jerzy Buzek, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα σε συναίνεση. "Καλώ όλες τις δυνάμεις στη Βουλή των Ελλήνων να υπερκεράσουν τις πολιτικές τους διαφορές αυτήν την κρίσιμη στιγμή και να υποστηρίξουν τη δέσμη των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η κυβέρνηση." ανέφερε χαρακτηριστικά

Δεν παρέλειψε να επισημάνει πόσο δύσκολες μπορεί να είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις για τους έλληνες πολίτες "Η δική μου χώρα υπέστη επίσης πολλά, καθώς εφάρμοσε «θεραπεία σοκ» (shock therapy) οικονομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Το μήνυμά μου προς τους έλληνες πολίτες είναι να επιδείξουν υπομονή, κατανόηση και δύναμη. Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η εξέλιξη της τρέχουσας δημοσιονομικής κρίσης σε μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση που θα καταστήσει τη ζωή των πολιτών ακόμα χειρότερη.

Κατέληψε λέγοντας "η ψηφοφορία για το τρέχον πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη καμπή. Η επιλογή είναι μεταξύ μιας πιθανής οικονομικής και πολιτικής αναταραχής και μιας αργής, αλλά πιθανής επανόδου στην ομαλότητα. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πλεύσει μέσα από αυτά τα ταραχώδη νερά και θα φτάσει σε ένα ασφαλές λιμάνι".

Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 21 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.