ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κατεβασμένα τα ρολά όλη χώρα Τρίτη και Τετάρτη - Ποιοι απεργούν

01:17 - 28 Ιουν 2011 | Οικονομία
(upd 3) Παραλύει όλη η χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ποιοι απεργούν και ποιες οι συγκεντρώσεις.
«Τελεσίγραφο» στην ελληνική κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και Ταμεία, στις ΔΕΚΟ, σε τράπεζες, σε συγκοινωνίες και μεταφορές με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που εξήγγειλαν για το διήμερο της 28ης και 29ης Ιουνίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την ελληνική Βουλή.
 
Ποιοι απεργούν
 
«Χειρόφρενο» τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Κανονικά μόνο το Μετρό
 
Στις συγκοινωνίες, οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα έχουν απεργία για 48 ώρες.
 
Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία ΕΘΕΛ και τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία, με εξαίρεση 200 λεωφορεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τους συμμετέχοντες στους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, τραμ, ΗΣΑΠ, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με ολιγόωρες στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό που θα θελήσει να πάρει μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της Τρίτης, στο Πεδίον του Άρεως και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης. Σημειώνεται ότι κανονικά θα εκτελέσει τα δρομολόγια του το ΜΕΤΡΟ.
 
Προβλήματα στις πτήσεις και στα δρομολόγια ακτοπλοϊας
 
Προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών θα προκληθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει με 4ωρες στάσεις εργασίας στη 48ωρη απεργία.

Παράλληλα, στη γενική απεργία της 28ης και 29ης Ιουνίου θα συμμετάσχουν και τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Ακόμη, στις κινητοποιήσεις συμμετέχει
με 24ωρη απεργία στις 29 Ιουνίου και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Δεμένα κρατούν τα πλοία οι ναυτεργάτες στον Πειραιά

Δεμένα κρατούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά ναυτεργάτες που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκτελεστεί τα πρωινά προγραμματισμένα δρομολόγια για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό, καθώς απεργοί έχουν κάνει κατάληψη στους καταπέλτες των πλοίων, ενώ οι συνδικαλιστές απειλούν πως δεν θα γίνει ούτε σήμερα, Τρίτη ούτε αύριο, Τετάρτη, κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 Υγεία: Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία - Kλειστά τα φαρμακεία
 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας, οι γιατροί του Πειραιά και οι οδοντίατροι.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία όλης της χώρας. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι παραπάνω φορείς των επαγγελματιών υγείας προχωρούν στην 48ωρη κινητοποίηση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καταγγέλλοντας υποβάθμιση του τομέα υγείας της χώρας.
 
Συμμετοχή και της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Tη συμμετοχή της στην 48ωρη Πανελλαδική ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Ήδη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται από χθες τη νύχτα σε εξέλιξη η κατάληψη και το κλείσιμο των Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και της Μαυροράχης, που θα διαρκέσει έως την ημέρα που θα τεθεί προς ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο.

Την Τρίτη 28/6, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα κάνουν στις 10.30 το πρωί προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη συνέχεια θα πορευθούν προς το Πεδίον του Αρεως όπου είναι προγραμματισμένο για τις 11.00 το πρωί το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Την Τετάρτη 29/6, θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Συγκέντρωση-Συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε περικύκλωση της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς, θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στάσεις εργασίας και στα ΜΜΕ

4ωρη πανελλαδικής στάση εργασίας την Τρίτη, 28 Ιουνίου 11.00-3.00 μμ και 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 11.00-3.00 μμ. κήρυξαν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί στα ΜΜΕ, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. και τα ειδησεογραφικά site.

Σε απεργιακό «κλοιό» και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Επίσης, συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Οι συγκεντρώσεις

Οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οργανώνουν συγκεντρώσεις. Την Τρίτη 28 Ιουνίου (1η ημέρα της γενικής απεργίας), απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Σύνταγμα.

- Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί και το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή. 

Κάλεσμα για 48 ώρες στο δρόμο από τους «Αγανακτισμένους»

Κάλεσμα των "Αγανακτισμένων" για "48 ώρες στο δρόμο" και περικύκλωση της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Οι κλειστοί δρόμοι

Η Λεωφόρος Αμαλίας από την Ξενοφώντος, η Βασ. Σοφίας στο ύφος της Βουλής, όπου ήδη η Αστυνομία έχει τοποθετήσει το μεταλλικό φράκτη, αλλά και η Πανεπιστημίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 28 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.