ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές με τους ιδιώτες στη Ρώμη, ενώ η ΕΚΤ εμμένει στη θέση της

14:02 - 28 Ιουν 2011 | Οικονομία
(upd) «'Άτυπες» και όχι «επίσημες» χαρακτήρισε τις επαφές με τους ιδιώτες επενδυτές που πραγματοποιούνται στη Ρώμη σχετικά με το νέο πακέτιο στήριξης στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε., Αμαντέου Αλταφάζ. O Jean Claude Trichet από την πλευρά του τόνισε πως το γαλλικό σχέδιο δεν έχει αλλάξει την πάγια θέση της ΕΚΤ για την αποφυγή πιστωτικού γεγονότος.
«Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο διαπραγματεύσεις. Διεξάγονται άτυπες επαφές, όχι σε κεντρικό επίπεδο και γίνονται σε απάντηση των αιτημάτων που διατυπώθηκαν από τον ιδιωτικό κλάδο για συζήτηση με τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup», υποστήριξε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν είναι επίσημες διαπραγματεύσεις. Είναι συναντήσεις, μη κεντρικές, πολύπλευρές συναντήσεις που έγιναν χθες στην Ρώμη ώστε να έχουμε ανοιτό διάγομο χωρίς να δεσμευθούμε», συμπλήρωσε.

Trichet: “Δεν άλλαξε κάτι μετά τη γαλλική πρόταση”

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ υποστήριξε πως η τράπεζα θα πάρει την οριστική της θέση αφού οι κυβερνήσεις παρουσιάσουν τα σχέδια τους για την Ελλάδα, τονίζοντας πως “είναι σημαντικό η ελληνική δημοκρατία να προβεί στις κατάλληλες δράσεις για τα μέτρα λιτότητας και τη δημιουργία ανάπτυξης”

Ο κ. Trichet τόνισε πως «είναι ευθύνη των κυβερνήσεων να διαπραγματευτούν με τον ιδιωτικό τομέα» ως προς την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, αλλά συμπλήρωσε πως η αρχική θέση της ΕΚΤ για την πάση θυσία αποφυγή ενός credit event «δεν έχει αλλάξει μετά την γαλλική πρόταση»

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 28 Ιουν 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.