ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι" για το ελληνικό χρέος...

15:11 - 05 Ιουλ 2011 | Οικονομία
"Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι" για το ελληνικό χρέος...
(upd) Μετά τη Ρώμη, νέα συνάντηση τραπεζιτών για το ελληνικό χρέος.
Τραπεζίτες από όλο τον κόσμο συναντώνται την Τρίτη  στο Παρίσι για να συζητήσουν το γαλλικό σχέδιο μετακύλισης ελληνικού χρέους,  δήλωσαν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν το θέμα.  

Η συνάντηση θα εποπτεύεται από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) το  οποίο μόλις την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες υποστηρίζουν την πρόταση για  την συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου στο δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της Ελλάδας και  εξετάζουν ένα μικρό αριθμό επιλογών. Το IIF δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια.  

Οι γαλλικές τράπεζες, που κατέχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, έχουν  προτείνει εθελοντική μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων, καθώς αυτά θα λήγουν, αλλά με  διαφορετικούς όρους, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει χρεωκοπία. 
Οι πηγές είπαν ότι το βασικό ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι οι λογιστικές  λεπτομέρειες του σχεδίου, ώστε αυτό να μπορέσει να εφαρμοστεί.

"Μέσα" για το rollover και οι ολλανδικές τραπέζες

Πρόθυμες να συμμετέχουν στο rollover του ελληνικού χρέους είναι και οι ολλανδικές τράπεζες «υπό την προϋπόθεση ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε ένα "καλό ευρωπαϊκό σχέδιο", όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Jan Kees de Jager. "Επί της αρχής έχουμε ήδη συζητήσει στο παρασκήνιο με τις τράπεζες. Είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν", δήλωσε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:38 - 05 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.