ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ειδικό ταμείο για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας

01:56 - 07 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Ειδικό Ταμείο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας τα έσοδα της οποίας θα διοχετεύονται αποκλειστικά σε κοινωνικό έργο προτίθεται να συστήσουν κυβέρνηση και Εκκλησία.

Η δημιουργία του Ταμείου αποτέλεσε αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, κατά την διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα συμπεριληφθεί στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, δεν πρόκειται να πωληθεί σε ξένους, οι μισθοί των κληρικών θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά με τις προβλεπόμενες περικοπές και ότι πριν την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου θα υπάρξει διαβούλευση με την Εκκλησία. 

Η Εκκλησία συμβάλλει ήδη αποφασιστικά και είναι έτοιμη να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τόνισε χαρακτηριστικά αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι μετά από τη συνάντηση αυτή, υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν πολύ συγκεκριμένα πρακτικά πράγματα, που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η κρίση αυτή, συνέχισε ο υπουργός,  δεν είναι μόνον οικονομική, είναι και κοινωνική και ηθική. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή, άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας.

Η Εκκλησία, τόνισε από την πλευρά του ο Μακαριώτατος,  στάθηκε πάντοτε σε αυτόν τον τόπο  πλάι στον λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ό,τι μπορούσε. Και σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα συνεχίσει την ίδια πορεία, κάτω όμως από ορισμένους όρους, όπως συζητήθηκε και όπως θα το φανεί στην πράξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 07 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.