ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση... αγάπης της Μέρκελ στην Ελλάδα - "Θα τα καταφέρετε", μας λέει

20:18 - 08 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ υπερασπίστηκε σήμερα τις συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδας και της Πορτογαλίας και προέβλεψε ότι και οι δυο χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις κρίσεις χρέους που αντιμετωπίζουν.
Οι συμφωνίες στήριξης των οικονομιών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ελάχιστη στήριξη έχουν από τη γερμανική κοινή γνώμη. Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος από τους πιστωτές των δύο αυτών χωρών.

Σε συνέντευξή της η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι «είμαι εντελώς πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει (και) ότι η Πορτογαλία θα τα καταφέρει».

Πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη, η οποία είναι σημαντική συνολικά για το ευρώ».

Η Ελλάδα χρειάστηκε να εισαγάγει «επώδυνες» μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε, και απέρριψε τη θέση ότι η Ελλάδα είναι ένα «βαρέλι χωρίς πάτο» σε ό,τι αφορά το χρέος.

«Φυσικά αυτό δεν είναι σωστό. Σήμερα παρέχουμε στην Ελλάδα εγγυήσεις. Η Ελλάδα είναι πολύ χρεωμένη. Αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι η χώρα αυτή δεν έχει ελπίδα. Υπήρξαν πολλές χώρες που χρειάστηκε να υποβληθούν σε πολύ πιο σκληρές αναδιαρθρώσεις από αυτήν», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.
Τελευταία τροποποίηση στις 21:33 - 08 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.