ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: "Εφικτή η επαναγοράομολόγων μέσω του EFSF"

13:55 - 13 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι τα κεφάλαια από το μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης θα μπορούσαν θεωρητικά και τώρα να χρησιμοποιηθούν από τις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη της ΕΕ για την επαναγορά κρατικών τους ομολόγων, υποδηλώνοντας μια στροφή στην στάση του Βερολίνου.

"Σύμφωνα με τα εργαλεία του EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας),  θεωρητικά είναι ήδη δυνατό να πάρει ένα κράτος χρήματα και να τα χρησιμοποιήσει για να  επαναγοράσει, κανονικά και με σημαντική έκπτωση, ένα μέρος του χρέους του", είπε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Martin Kotthaus σε συνέντευξη τύπου.  "Αυτό είναι ήδη  δυνατό σήμερα με τη μέθοδο αυτή", είπε.

Μέχρι τώρα, η Γερμανία αντιτίθετο στην ιδέα της χρήσης κεφαλαίων του EFSF για την  επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά και τα σχόλια υποδηλώνουν μια αλλαγή στη  στάση του Βερολίνου.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι "δεν υπάρχουν ταμπού" σχετικά με τις διαφορετικές λύσεις που  προτείνονται για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητική εκπρόσωπος υποβάθμισε τις προοπτικές μιας δεύτερης  συνάντησης ηγετών της ευρωζώνης αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι η Καγκελάριος Angela  Merkel έχει κανονίσει ήδη μια σειρά συναντήσεων στη Γερμανία την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.