ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου στους FT: "Να σταματήσουν τα δημόσια "παζάρια" γύρω από τη νέα βοήθεια"

21:40 - 13 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Να σταματήσει η δημόσια συζήτηση για τα σενάρια αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους ζήτησε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στους γερμανικούς Financial Times ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
«Το ΔΝΤ ζήτησε επίσης ξεκάθαρα από την ΕΕ να σταματήσει τις διαμάχες. Ενδείκνυται ευρεία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η συζήτηση που διεξάγεται δημοσίως εξελίσσεται όμως "σε σοβαρό πρόβλημα για την αξιοπιστία του προγράμματος βοήθειας". Από το 2010 η Ελλάδα εξαρτάται από τον κορβανά της ΕΕ και του ΔΝΤ», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι ο κ. Παπανδρέου πιέζει ώστε οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ να λάβουν τάχιστα απόφαση σχετικά με ένα δεύτερο πακέτο δανείων διάσωσης για την Ελλάδα. «Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση. Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύει την Ελλάδα και θα μπορεί η χώρα να προβεί στις βαθιές μεταρρυθμίσεις της τότε το πρόγραμμα θα υπονομευτεί», τονίζει ο Πρωθυπουργός. «Οσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά» πρόσθεσε.
Τελευταία τροποποίηση στις 00:36 - 14 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.