ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tελεσίγραφο Χρυσοχοίδη: "Απελευθερώστε άμεσα τους πόρους του ΕΣΠΑ"

07:25 - 19 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Τελεσίγραφο προς τους φορείς του δημόσιου τομέα, να απελευθερώσουν άμεσα τους πόρους του ΕΣΠΑ, πόροι που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε έργα, που βρίσκονται στα χαρτιά απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Ενδεικτικά ο υπουργός ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής, από τα 3 δισ. ευρώ που διαχειρίζεται συνολικά έχει "παρκαρισμένα" τα μισά σε νεκρές εκχωρήσεις και ανενεργά έργα. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανήγγειλε, επίσης, αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ παρουσίασε πακέτο μέτρων με στόχο την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων.

Σε καθεστώς επανεξέτασης τίθενται άμεσα 4.762 έργα αξίας 5,5 δισ. ευρώ για τα οποία ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα αποφασισθεί αν θα δημοπρατηθούν για να προχωρήσουν, ή θα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ, προκειμένου οι πόροι να κατευθυνθούν σε δράσεις που είναι ώριμες και μπορούν άμεσα να συμβάλουν στην αύξηση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.

"Έχω προσωπική εμπειρία", τόνισε ο υπουργός, "ότι υπάρχουν έργα που μπορούν να προχωρήσουν άμεσα. Αποκλειστικό κριτήριο είναι η άμεση χρηματοδότηση της οικονομίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε χρήματα να κάθονται. Όποιος δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο, που έχει εντάξει, απορρίπτεται". Κάλεσε δε τους Περιφερειάρχες, τα υπουργεία, τους δήμους και λοιπούς φορείς να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:03 - 19 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.