ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτα οι όροι και μετά θα σας πούμε αν χρεοκοπήσατε...

17:32 - 26 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Πρώτα οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο, και μετά η απόφαση για το αν αποτελεί πιστωτικό γεγονός, λέει η ISDA.

Δεν θα αποφανθεί εάν ακόμη το σχέδιο συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί πιστωτικό γεγονός, η International Swaps and Derivatives Association, η αρμόδια δηλαδή επιτροπή που θα δώσει το «πράσινο φως» σε περίπτωση που χρειάζεται να ενεργοποιηθούν τα ελληνικά CDS.

Η ISDA γνωστοποίησε ότι μέχρι τώρα δεν έχει λάβει καμία αίτηση από κάτοχο CDS της Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει πληγεί κάποιος ομολογιούχος της χώρας, ώστε να ζητεί να του καταβληθούν ασφάλιστρα. Ωστόσο, ο γενικός σύμβουλος της ISDA, David Geen, ανέφερε στο Reuters ότι θα αποφασίσει η Επιτροπή όταν θα γίνουν γνωστοί όλοι οι όροι της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η ISDA αποφασίζει μόνο όταν υπάρχει κάποια ενέργεια είτε από τη μεριά του δανειζόμενου είτε από τη μεριά του δανειστή. Μόνο όταν αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο θα ληφθεί η απόφαση από την ISDA, καθώς τότε θα γνωρίζουμε τους όρους της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ορισμό της ISDA για το τι αποτελεί πιστωτικό γεγονός, είναι κάθε αλλαγή στους όρους τς σύμβασης δανεισμού, προς όλους τους πιστωτές όμως. Ο Geen χαρακτήρισε την περίπτωση της Ελλάδας μοναδική, καθώς δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν. «Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς όταν δεν υπάρχει προηγούμενο στο εν λόγω σχέδιο, ενώ δεν θα πρέπει να προδικάσουμε κάποιο αποτέλεσμα, εάν δεν δούμε στην πράξη πως λειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Geen.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:30 - 26 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.