ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιάνουν δουλειά οι Ευρωπαίοι «τοποτηρητές» των Υπουργείων

00:04 - 28 Ιουλ 2011 | Οικονομία
Ούτε μία μέρα χωρίς επιτήρηση η ελληνική οικονομία.
Η εγκατάσταση «τοποτηρητών» στα κρίσιμα Υπουργεία αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά τις επόμενες μέρες, με τους πρώτους εμπειρογνώμονες να καταφτάνουν στην Αθήνα και να πιάνουν εν μέσω θερινής ραστώνης δουλειά «συνδιοίκησης» των Υπουργείων.

Η οδός Ζαλόκωστα, και πιο συγκεκριμένα το γραφείο της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, αναμένεται να είναι ο πρώτος σταθμός της ομάδας των ειδικών εμπειρογνωμόνων της τρόικας, οι οποίοι εν καιρώ θα αναλάβουν το ρόλο του επιτρόπου ανά υπουργείο. Παράλληλα, άμεση αναμένεται να είναι η εγκατάσταση στο υπουργείο Οικονομικών, και πιο συγκεκριμένα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος των εσόδων και των εξόδων του προϋπολογισμού, δεδομένης και της διόγκωσης της τρύπας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πλέον, μετά και το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, οι εκπρόσωποι της Τρόικας δίνουν τεράστια σημασία ακόμη και στην παραμικρή απόκλιση του Μεσοπροθέσμου, αναλαμβάνοντας δράση επέμβασης οπουδήποτε κριθεί αναγκαίο. Κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μάλιστα θεωρούν ότι οι παρεμβάσεις δεν θα λήψουν, δεδομένων αρκετών καθυστερήσεων σε σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις.

Επικεφαλής της ομάδας αυτής θα είναι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γ. Γλυνός, ο οποίος όμως δεν θα παρεμβαίνει στην ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά θα καθοδηγεί τις υπουργικές ηγεσίες για την «εύρυθμη λειτουργία» του σχήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:09 - 28 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.