ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

...Και τώρα ...9.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ...

13:45 - 17 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, ο υπουργός Οικονομίας αναγκάσθηκε να «συναινέσει» σττν άμεση πρόσληψη 250 νοσηλευτών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας....

Κι αυτές είναι μόνον η αρχή αφού όπως ανακοίνωσαν μετά ση σύσκεψη που είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, και Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, θα υπάρξουν 4.500 επιπλέον προσλήψεις στο Σύστημα Υγείας μέχρι το τέλος του χρόνου και επιπλέον 4.500 προσλήψεις το ...προεκλογικό έτος 2007.

Φυσικά όλες οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ μέχρι...να ... «βρεθεί τρόπος επιτάχυνσης των διαδικασιών του ΑΣΕΠ»...

Αφού έπλεξε το εγκώμιο του κ. Αλογοσκούφη τον οποίο «τελικά έπεισε...», ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε τη δική του συναίνεση για την συγκρότηση μιας διυπουργικής Επιτροπής, των υπουργείων Οικονομίας, Υγείας, Ανάπτυξης και Απασχόλησης, η οποία θα υποβάλει έως τον Οκτώβριο εισηγήσεις για τη βελτίωση του διαχειριστικού συστήματος των νοσοκομείων.

Που θα βρεθούν τα λεφτά;Μάλλον από την επιτάχυνση της απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων που εμφανίζει το υπ. Υγείας, στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, καθώς από το 12% προ διετίας η απορρόφηση έχει φτάσει πλέον στο 44,2%.

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.