ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα για τις ΜΜΕ ανήγειλε ο Δημ. Σιούφας

14:36 - 18 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

    Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, εντός του επομένου δεκαημέρου θα προκηρυχθεί πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης συνολικού ύψους 20 έως 25 εκατ. ευρώ.

    Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 250 άτομα για την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους από 30 έως 180.000 ευρώ που θα επιδοτούνται με ποσοστό έως και 55%.

    Επίσης, δόθηκε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου για τη σύσταση σώματος Εθελοντών Συμβούλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με τον ΕΟΜΜΕΧ και θα προεδρεύεται από τον εκάστοτε πρόεδρο του Οργανισμού. 
   
    Προγραμματίζεται ακόμη η διοργάνωση θεματικής εβδομάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα πραγματοποιείται μία φορά κάθε χρόνο.

    Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, από το Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσει η εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης του επιτοκίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ποσοστό 4% μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.