ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο: "Η Ευρώπη θα αξέλθει ισχυρότερη από την κρίση"

12:11 - 08 Σεπ 2011 | Οικονομία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξέλθει ακόμη ισχυρότερη από την κρίση του ευρώ, δήλωσε σήμερα στη Νέα Ζηλανδία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
"Αυτοί που πιστεύουν ότι το ευρώ θα αποσυντεθεί, δεν γνωρίζουν πλήρως τις δυναμικές της ένωσής μας", δήλωσε ο Μπαρόζο σε ομιλία που εκφώνησε στο πανεπιστήμιο του Όκλαντ.

"Κάθε φορά που η Ευρώπη αντιμετώπισε κρίση, έχουμε κινηθεί προς βαθύτερη ολοκλήρωση. Η συζήτηση στην Ευρώπη είναι έντονη, αλλά είναι μια συζήτηση για το πόσο μακριά θα φτάσει η ολοκλήρωση μάλλον και όχι για το αν θα ακυρωθεί η ολοκλήρωση", πρόσθεσε.

Ο Μπαρόζο δήλωσε πως το ευρώ δεν είναι μόνο μια νομισματική κατασκευή. "Είναι επίσης ένα πολιτικό σχέδιο που ενσωματώνει τη βούληση των Ευρωπαίων να μοιραστούν το μέλλον τους. Αυτός ο όρκος δεν τίθεται σε αμφισβήτηση -- θα βγούμε ισχυρότεροι απ' αυτή την κρίση, αυτό μπορώ να σας το υποσχεθώ", τόνισε.

Ο Μπαρόζο βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας της ΕΕ που θα διεξαγάγει αύριο, Παρασκευή, διάλογο με ηγέτες του Φόρουμ των Νησιών του Ειρηνικού (PIF). Τα 16 μέλη του PIF έχουν περιοριστεί σε 15 αφότου ανεστάλη η συμμετοχή των Φίτζι έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε εκεί το Δεκέμβριο 2006, και ολοκληρώνουν σήμερα την ετήσια σύνοδο κορυφής τους.

Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν επίσης στο διάλογο μετά τη σύνοδο κορυφής με μια 48μελή αντιπροσωπεία, τη μεγαλύτερη που έχουν στείλει ποτέ σε σύνοδο κορυφής του PIF.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.