ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αν δεν μπορείτε να μαζέψετε τους φόρους να το κάνουμε εμείς"

09:28 - 09 Σεπ 2011 | Οικονομία
Υπάλληλους της ΕΕ για ιδιωτικοποιήσεις και φοροείσπραξη προτείνει ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ για την ενέργεια. Κατέθεσε επίσης πρόταση να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των χρεωμένων χωρών...
Δημόσιους υπαλλήλους από την ΕΕ στο ρόλο των στελεχών προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων και βελτίωσης της εισπρακτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους, προτείνει για τη χώρα μας ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Ετινγκερ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Bild", ο Έτινγκερ δηλώνει ότι μόνο εξιεδικευμένα στελέχη από την ΕΕ θα μπορέσουν να δώσουν οριστική λύση στην ελληνική κρίση, αφού το ελληνικό κράτος αδυνατεί να βάλει "τάξη".

«Οποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στη συνέντευξή του ο Γκίντερ Ετινγκερ προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ, ενώ σημειώνει πως μια τέτοια προοπτική θα απέτρεπε τη συσσώρευση χρέους και ελλειμμάτων.

"Να κυματίζουν μεσίστια οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών!"


Ο Ετινγκερ συμπληρώνει, τέλος, ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να «κυματίζουν μεσίστια» στα κτίρια της ΕΕ.

Από την άλλη, ο γερμανός επίτροπος τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει.

Οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση να εισπράξουν τους οφειλόμενους στο κράτος φόρους και να προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας, επισημαίνει.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 09 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.