ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόσχεση για "ισχυρή και συντονισμένη δράση" από τη G20

10:41 - 23 Σεπ 2011 | Οικονομία
Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) εξέδωσαν --αν και δεν αναμενόταν κάτι τέτοιο-- κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον, υποσχόμενοι «ισχυρή και συντονισμένη δράση» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις πως οι τράπεζες θα έχουν επαρκή ρευστότητα και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Αναφέρεται ότι τα κράτη-μέλη της G20 θα κάνουν τα βήματα που απαιτούνται για να σταθεροποιήσουν το χρηματοοικονομικό τομέα. Σημειώνεται η «εύθραυστη» κατάσταση του χρηματοοικονομικού συστήματος στην ΕΕ.

Η G20 υπόσχεται μια «ισχυρή και συντονισμένη» αντίδραση στην κρίση, υπογραμμίζοντας ότι είναι αποφασισμένη «να στηρίξει την ανάπτυξη» της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ τονίζει την ανάγκη να προωθηθεί η μείωση των ελλειμμάτων μέσω «αξιόπιστων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής».

Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να «υποστηρίζουν την ανάκαμψη» της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει ακόμα το ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

«Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν στις τράπεζες την αναγκαία ρευστότητα. Οι νομισματικές πολιτικές θα διατηρήσουν την σταθερότητα των τιμών και θα συνεχίσουν την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης».
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.