ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται μπαράζ υποβαθμίσεων στην Ευρώπη, προειδοποιεί η Moodys

10:19 - 05 Οκτ 2011 | Οικονομία
Για "μπαράζ" υποβαθμίσεων στην ευρωπεριφέρεια προειδοποιεί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys, ύστερα από την υποβάθμιση των ιταλικών ομολόγων.
Το "καμπανάκι" του οίκου αφορά κυρίως τις ευρωπαικές χώρες που δεν έχουν αξιολόγηση τριπλού "Α".

«Όλες εκτός των ισχυρότερων οικονομιών της ευρωζώνης, πιθανότητα να αντιμετωπίσουν παρατεταμένες αρνητικές πιέσεις στην πιστοληπτική τους αξιολόγηση», τονίζει ο οίκος, επισημαίνοντα, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο υποβαθμίσεων δεν είναι άμεσο. Η Moodys, πάντως, κρίνει ότι λίγα από τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης θα διατηρήσουν την αξιολόγησή τους σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Moodys, η παρακάτω εικόνα ευθύνεται για το "καμπανάκι" πολλαπλών υποβαθμίσεων στην περιοχή. «Δεν είναι πλέον ένα προσωρινό πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί με στηρίξεις ρευστότητας. Πλέον πολλές κυβερνήσεις της ευρωζώνης επηρεάζονται από αυτή την επιδείνωση της εμπιστοσύνης. Εάν η ευρωζώνη δεν επιστρέψει γρήγορα σε ανάπτυξη και δεν ανακτηθεί άμεσα η εμπιστοσύνη των αγορών, τότε τα κράτη της ευρωζώνης θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην αύξηση της μεταξύ τους στήριξης ή στον χειρισμό περαιτέρω χρεοκοπιών», πρόσθεσε ο οίκος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.