ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Να αποφευχθεί πιστωτικό γεγονός από το ελληνικό "κούρεμα"

12:16 - 13 Οκτ 2011 | Οικονομία
Πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών είπε την  Πέμπτη ότι μια επιλεκτική χρεωκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμη,  ένα πιστωτικό επεισόδιο όμως δεν θα ήταν αποδεκτό. 

Ένα πιστωτικό επεισόδιο θα ενεργοποιούσε τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS). 

Η πηγή είπε επίσης ότι η Γαλλία εκτιμά πως οι απομειώσεις για τους ιδιώτες ομολογιούχους  από την συμμετοχή τους στο PSI θα είναι πάνω από το 21% που προβλέπει η συμφωνία της  21ης Ιουλίου  

"Πιθανόν να είναι πάνω από 21%. Κάνουμε συζητήσεις για το ύψος (των απομειώσεων),  ώστε να είναι αποδεκτό και βιώσιμο", είπε η πηγή που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της,  αναφερόμενη στο "κούρεμα" του χρέους που αναμένεται να ανακοινωθεί στη συνάντηση  κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου ως μέρος μιας συνολικής λύσης για την κρίση στην  ευρωζώνη.  

Η πηγή είπε ακόμη ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ εξετάζουν πώς θα μπορούσε να  χρησιμοποιηθεί το ενισχυμένο EFSF για να παρέχει περιορισμένες εγγυήσεις,  προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημίες από το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. Η  Γαλλία, είπε η πηγή, εκτιμά ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τη μόχλευση του  ταμείου είναι να μετατραπεί σε τράπεζα.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:28 - 13 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.