ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 2 τρις. ευρώ η δύναμη του EFSF;

22:29 - 18 Οκτ 2011 | Οικονομία
Στα 2 τρις. ευρώ η δύναμη του EFSF;
Η Moody’s επιτάχυνε τις εξελίξεις. Το μπαζούκα της ΕΕ ενεργοποιήθηκε;
Συμφώνησαν τελικά η Γερμανία και η Γαλλία για την αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στα 2 τρις ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

"Γαλλία και Γερμανία προσδοκούν ότι θα υπάρξει μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής η οποία θα εξαλείψει την αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές", σχολιάζει η Guardian, αναφέροντας με νόημα ότι τις εξελίξεις τις προώθησε η σημερινή προειδοποίηση του οίκου Μοοdy's για την αξιολόγηση της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο ο EFSF θα είναι σε θέση να προσφέρει εγγυήσεις για τους κατόχους ομολόγων, είτε είναι ιδιώτες, είτε όχι. Αυτό αυξάνει αυτόματα τη δυναμική του στα 2 τρις ευρώ, από τα 440 δισ ευρώ που διαθέτει σήμερα.

 

Νωρίτερα το "R" ανέφερε:

Tα γυρίζει η Μέρκελ - Την Κυριακή θα αποφασιστεί το σχέδιο δράσης για Ελλάδα

Θα μάς τρελάνουν! Ενώ μέχρι χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Ανγκέλαα Μέρκελ θεωρούσε όνειρο θερινής νυκτός το να βρεθεί κάποια λύση για την Ελλάδα, σήμερα από το περιβάλλον της υπάρχει διαρροή ότι την Κυριακή θα αποφασιστεί σχέδιο δράσης για τη χώρα μας.


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μόνιμο κλιμάκιο της τρόικα στην Ελλάδα, αν η σημερινή ομάδα ελεγκτών έχει αμφιβολίες για το χρέος. Επίσης, αναμένει συμφωνία για παραπομπή χωρών που παραβιάζουν το όριο του ελλείμματος στο Ευρωδικαστήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:54 - 18 Οκτ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.