ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Λάθος επιλογή το δημοψήφισμα", σύμφωνα με τον εμπνευστή του Eureca

14:30 - 02 Νοε 2011 | Οικονομία
Υψηλό ρίσκο εμπεριέχει η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ δυσχεραίνει την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου σύμφωνα με τον Μάρκους Κραλλ, στέλεχος της γερμανικής Roland Berger και εμπνευστής του Eureca.
Μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στην Αθήνα με θέμα «Ελληνικό τραπεζικό σύστημα: Αναζητώντας την έξοδο από το μάτι του κυκλώνα» ο Κράλλ δήλωσε πως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση δεν είναι μια σωστή επιλογή υπό την οπτική των στενών χρονικών περιθωρίων, αλλά και των παρενεργειών που δημιουργεί. «Η Ελλάδα δεν έχει τον χρόνο να προχωρήσει σε ένα δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου είπε ότι τελικά δεν οδηγούν σε μεγάλη μείωση του χρέους και σε ανάπτυξη, ενώ η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή των κατόχων ομολόγων δημιουργεί πρόσθετο ρίσκο.

Το στέλεχος της Roland Berger ανέπτυξε εκ νέου το σχέδιο«Eureca» το οποίο προβλέπει ταχεία μείωση του χρέους με αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας αξίας 125 δισ. ευρώ.

Στο συνέδριο εξετάσθηκαν οι επιπτώσεις του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων στο τραπεζικό σύστημα, οι δυνατότητες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από τις τράπεζες, η αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου, τα περιθώρια συγχωνεύσεων μεταξύ τραπεζών, αλλά και το μέλλον των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.