ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός ατζέντας Eurogroup η έκτη δόση

14:55 - 04 Νοε 2011 | Οικονομία
Εκτός ατζέντας τέθηκε η απόφαση της εκταμίευσης της έκτης δόσης προς την Ελλάδα,από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, όπως προέβλεπε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το βλέμμα στις πολιτικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει το Εκτελεστικό του Συμβούλιο αναφορικά με την εκταμίευση των 2,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στη συμμετοχής του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών παρουσίασε, στο πλαίσιο τηλεφωνικών συνομιλιών, στον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στον Επίτροπο επί των Οικονομικών κ. Όλι Ρεν και στον Γερμανό ομόλογό του κ. Β. Σόϊμπλε, το σχέδιο των 10 σημείων που παρουσίασε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την Ολομέλεια της Βουλής.


Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα καθώς και για το  νέο πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, όπως αυτό καταγράφεται στο σχέδιο των 10 σημείων.

Ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε στους συνομιλητές του ότι στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση, όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης.


WSJ: "Ασκήσεις ετοιμότητας για την ελληνική έξοδο από το ευρώ κάνουν οι τράπεζες"


"Ασκήσεις ετοιμότητας" για την πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ πραγματοποιούν ευρωπαϊκές και αμερικάνικες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τη WSJ , οι τράπεζες ενισχύουν τα hedges τους έναντι της έκθεσής τους στην Ελλάδα και αναθέτουν στα νομικά τους τμήματα να εξετάσουν εις βάθος τις δανειακές συμφωνίες με τις ελληνικές εταιρείες, προκειμένου να εξετάσουν τι θα συμβεί στα δάνεια στην περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα.

Μεταξύ των ερωτημάτων που καλούνται να απαντήσουν οι τράπεζες, είναι πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα επηρεάσει την αξία των λιανικών και εμπορικών δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, πως θα επηρεαστούν τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν, καθώς και πως θα επηρεαστεί η έκθεσή τους σε άλλες προβληματικές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 04 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.