ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κανένα πρόβλημα με την έκτη δόση" επιμένει το υπουργείο Οικονομικών

16:40 - 04 Νοε 2011 | Οικονομία
"Έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για εκταμίευση της 6ης δόσης", σύμφωνα με το υπ.Οικ. Νωρίτερα, ανησυχία είχαν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι στην ατζέντα του προσεχούς Eurogroup δε θα τεθεί η έκτη δόση.
Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι προφανώς και δεν περιλαμβάνεται στο προσεχές Eurogroup, αφού η εκταμίευση της 6ης δόσης έχει ήδη αποφασιστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε στους Γιούνκερ, Ρεν και Σόϊμπλε το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πορεύεται η χώρα, το οποίο και θα συζητηθεί στο προσεχές Eurogroup.

«H εκταμίευση της 6ης δόσης προϋποθέτει βεβαίως και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν προγραμματισμένη να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των προκαταβολικών δράσεων (prior actions), τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσει η Eλλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου» καταλήγει.

Η ανακοίνωση αυτά απαντά σε πληροφορίες που ανέφεραν νωρίτερα πως εκτός ατζέντας τέθηκε η απόφαση της εκταμίευσης της έκτης δόσης προς την Ελλάδα,από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, όπως προέβλεπε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει το βλέμμα στις πολιτικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει το Εκτελεστικό του Συμβούλιο αναφορικά με την εκταμίευση των 2,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στη συμμετοχής του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης.





Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.