ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Regling: Δύσκολος ο στόχος για μόχλευση του EFSF στο 1 τρισ. δολ με τα νέα δεδομένα

11:34 - 11 Νοε 2011 | Οικονομία
Κάλεσε παράλληλα την Ιταλία να βιαστεί.
Εν αμφιβόλω θέτουν οι ευρωπαϊκοί κλυδωνισμοί τη μόχλευση του EFSF στο 1 τρισ. δολ., όπως παραδέχεται σε συνέντευξη του στους Financial Times ο επικεφαλής του ταμείου στήριξης Klaus Regling.

Οι εγγυήσεις 20% που παρέχει η μόχλευση του EFSF στους επενδυτές για την αγορά ομολόγων υπερχρεωμένων χωρών υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι αρκετές για να συντηρήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτερες εγγυήσεις ώστε οι επενδυτές να πειστούν να συμμετάσχουν.

«Η πολιτική αναστάτωση που είδαμε τις 10 τελευταίες ημέρες ενδεχομένως να μειώσει τις πιθανότητες για την μόχλευση» δήλωσε ο κ. Regling και συμπλήρωσε: «Ήταν εξ αρχής φιλόδοξος στόχος, αλλά δεν τον αποκλείω»

Ιταλία: Κυβέρνηση και μέτρα το συντομότερο για την Ιταλία


Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), κάλεσε την Ιταλία να θέσει γρήγορα σε εφαρμογή μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές σε συνέντευξη του.

"Η Ιταλία δεν έχει πλέον πολύ χρόνο για να καθησυχάσει τις αγορές", δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. "Η χώρα έχει ανάγκη το συντομότερο δυνατόν μια κυβέρνηση ικανή να λειτουργήσει", πρόσθεσε.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως το ΕΤΧΣ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ιταλία, αν οι αναταραχή επιμείνει. "Αν μια χώρα έρθει και πει πως έχει ανάγκη αμέσως βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να την παράσχουμε", δήλωσε ακόμη.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:46 - 11 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.